Jump to Content

Hvordan vi får teamet vårt til å fungere på hjemmekontor

19. oktober 2023

Turnus-teamet er et lite team på tre personer som jobber med utvikling, forvaltning, test, kvalitetssikring og support av et egenutviklet turnussystem – og alle jobber fra hjemmekontor spredt i landet! Under pandemien ble alle sendt på hjemmekontor, men vi ble værende når samfunnet gikk tilbake til normalen. Vi så at hjemmekontor-løsningen fungerte veldig godt for oss og det er noen nøkkelfaktorer som bidrar til at løsningen fungerer.

Her er våre viktigste erfaringer (og tips!) til å få et velfungerende team basert på hjemmekontor:

  1. Arbeidsgiver tilrettelegger for hjemmekontor: Det er ingen forventning fra arbeidsgiver sin side om at teamet skal møte opp på kontoret i det daglige. I tillegg er det opp til hver enkelt om vi vil sitte hjemme å jobbe eller på kontoret.
  2. Alle i teamet sitter på hjemmekontor: Når alle sitter på hver sin kant får alle samme tilhørighet til teamet, som ikke hadde vært en selvfølge om noen hadde sittet sammen på kontoret og noen hadde sittet på hjemmekontor. Det er enkelt å ta kontakt med hverandre uten å være redd for å forstyrre andre fordi de som er på jobb sitter i kontorlandskap. I tillegg gjør digitale løsninger som Teams det sømløst å ringe hverandre for en prat eller for å dele skjerm.
  3. Lite og selvstendig team med tydelige verdier: Teamet vårt er ikke avhengig av andre utenfor teamet. Vi tar selvstendige avgjørelser, samtidig som vi har enkel tilgang til andre ressurser i selskapet. For oss er en viktig faktor for at teamet fungerer at vi ønsker å nå de samme målene, det er rom for selvstendig initiativ og vi heier alle på hverandre. Det er ingen skjulte agendaer og alle vil hverandre vel.
  4. Arbeidsoppgaver som krever individuelt fokus: Komplekse problemstillinger krever rom for konsentrasjon, som er enklere å oppnå på hjemmekontor enn i et åpent kontorlandskap.
  5. Faste møtepunkter: Hver morgen møtes vi digitalt kl. 09:00 for å gå igjennom dagens oppgaver og avklarer eventuelle problemstillinger. Vi har også et uformelt ikke-faglig møte der vi snakker om løst og fast og har «kaffemaskin-praten». I løpet av året møtes vi for sosialt og faglig samvær, i tillegg til faste sosiale sammenkomster med hele arbeidsplassen.

 

Med utsikt som dette er det ikke rart vi trives på hjemmekontor 😊

Forutsetninger som må være på plass for at dette skal fungere

For at vi skal ha samhørighet til hverandre og ikke føle på ensomhet, må vi ha lav terskel for å ha hyppig kontakt. Alle i teamet har dessuten vært i arbeidslivet i mange år og for oss er lang erfaring en viktig faktor for at det skal fungere. Decisive er åpne for at vi kan sitte både hjemme og på kontoret, og når vi enkelt kan velge å jobbe hjemmefra slipper vi å bruke tid og energi på å pendle til og fra kontoret. Decisive holder til på Helsfyr i Oslo, så for et team som bor i Oslo, Østfold og på Vestlandet blir dette viktig for vår trivsel!

 

 

Aslaug Mari Stubberud

Aslaug.Stubberud@decisive.no